חלוקת רכוש

צור קשר:

טופס יצירת קשר:

חותם אמינות

משמעות חלוקת רכוש לפי בית משפט לענייני משפחה ולפי בית הדין הרבני. ניתן לקבל ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בכל נושא חלוקת הרכוש בפי ערכאות המדינה.

הרכוש המשותף הוא בדרך כלל לב ליבו של הליך הגירושין. בנושא הרכוש יש גם לבית הדין הרבני וגם לבית המשפט לענייני משפחה סמכות מקבילה. ענייני הרכוש המשותף לא פעם מושפעים ישירות מבחירת הערכאה השיפוטית. אז לאיזה ערכאה להגיש את תביעותיי?

כל מה שצריך לדעת בעניין חלוקת רכוש – משרד עורך דין גירושין בחיפה – אריאלה רוזנטל סודרי מתמחים בדיני גירושין. השאירו פרטים באתר או פנו אלינו בטל 04-866-8665. מענה מובטח בתוך 24 שעות.

בעלי הקדים אותי והגיש תביעת גירושין לביה”ד הרבני ובה כרך גם תביעה חלוקת רכוש. בתביעתו ביקש בעלי מביה”ד שידון בתביעה לפי דין תורה ולא לפי החוק האזרחי ולפיכך ביקש כי ביה”ד יצהיר כי כל הרכוש הרשום על שם בעלי והכולל את דירת המגורים שייך לו בלבד, וכי לי אין כל חלק ברכוש זה.

תשובה: עפ”י פסיקת ביהמ”ש העליון אין כבר משמעות לעובדה שבעלך הקדים אותך והגיש תביעה לבי”ד רבני, לפחות בכל הקשור בתביעות הרכוש. זאת כיוון שעל פי פסיקת בית המשפט העליון אסור לבית הדין הרבני לפסוק לפי דין תורה בתביעות רכוש, אלא הוא חייב להחיל את הדין האזרחי שלפיו מגיע לך מחצית מהרכוש שנצבר בזמן הנישואין אפילו אם כל כולו רשום על שם בעלך ובמיוחד דירת המגורים.

Search